Valborg och så

Kvällen kommer att börja med grillning o.s.v hos Lars och sedan bege oss mot festligheter hos Jakob. Där kommer det väl se ut så här ungefär:


Bilderna har jag lånat av Agnes.

En fin dröm.

Jag öppnar ögonen och ser hur solen kämpar sig genom rullgardinen. Täcket känns fluffigare än vanligt, mina turkosa väggar har finaste färgen i det här ljuset och jag känner mig glad i hela kroppen. Klockan börjar närma sig tio men jag somnar om, vi har ju trots allt lov. Jag drömmer att min telefon ringer, det är en pojke i andra änden. Det första som slår mig är hans fina röst och hans smittande skratt. Han låter lite nervös och säger inte så mycket. Senare samma kväll får jag ett sms av samma pojke. Han heter Niclas, inte med ck utan bara med ett c i mitten, vilket jag tycker är den allra tjusigaste stavningen. Vi smsar resten av kvällen och han berättar att vi går på samma skola. Jag vet inte vem han är än men han brukar tydligen se mig i korridorerna ibland. Han säger att det är en angenäm syn, i samma ögonblick blir mina kinder alldeles rosa. Nästa dag vet jag vem Niclas är, ni vet precis så som det brukar gå till i drömmar - plötsligt vet man bara. Vi sneglar blygt, hälsar tyst, stirrar i smyg och blir pirriga i hela kroppen när vi ser varandra i korridorerna. Efter otaliga sms, telefonsamtal och promenader är vi goda vänner. Tio veckor senare är vi mer än goda vänner. Vi blir ett av de där radarparen man kan se på stan, som alltid är i varandras närhet. Tar puss-pauser, håller hand och är så himla kära. Han i vinröd anorak, jag med ljusblå rosett i håret. Han älskar mig, det känns i varenda cell. Det känns så fantastiskt bra och jag är alldeles varm inombords. Jag öppnar ögonen och ser hur solen kämpar sig genom rullgardinen. Täcket känns fluffigare än vanligt, mina turkosa väggar har finaste färgen i det här ljuset och jag känner mig glad i hela kroppen.

Känslan av att vara så där förskräckligt älskad har suttit kvar i kroppen hela dagen. Det har varit en bra dag.

Bilderna är från olika sidor. Framför allt härifrån och härifrån.

Lite ledighet från det mesta.

Ber om ursäkt över den usla uppdateringen. Jag har inte haft någon lust att spendera tid framför datorn. Kändes betydligt trevligare att göra annat. Jag har massor av bilder som jag ska ta tag i så småningom men nu när vi äntligen har lov tänkte jag bara göra precis vad jag känner för i några dagar. Att glo på en dataskärm var tyvärr inte vad jag ville göra, så vi hörs senare!

Äntligen!

Ni vet våran sommarstuga som jag brukar tala om. Nu ska vi äntligen dit igen! Vi har det kallställt under vintern men när våren är här drar vi igång allt igen. Tänkte, än en gång, några visa bilder härifrån.

Åh, bästa. Är så himla lycklig. Uppdateringen lär bli rätt fattig fram till söndag.

Triss!
Lite så här såg jag ut i kväll när jag dansade lindy hop! Det är ungefär världens roligaste. Något som är exakta motsatsen till detta är det faktum att jag ska upp om 6 h. På de sex timmarna ska jag skriva klart et tal, lära mig det och hinna sova. Såatteeeh, vi ses!

Fredag

I fredags slutade vi supertidigt så vi gick in till stan, satte oss ute i solskenet och åt lunch. Vi spenderade några timmar där och det såg ut lite så här.


Rikard och Emil var med. Slutar aldrig förvånas över hur rött hår de har.

Sedan hamnade vi på Krokodil.

Krokodil är för övrigt Piteås finaste och bästa café. Underbar vegetarisk mat, hembakt fika, fairtrade varor och prylar överallt. Precis som det ska vara! Efter fikat åkte jag hem och umgicks med min mormor och morfar som är på besök. Bra dag!

Lördagkväll

Avslutar kapitel, dör lite inombords och begraver mig i bra musik. La blogotheque's versioner framför allt.

Angående reproducerade vintageplagg

På blogg.se's förstasida finns som vanligt länkar till olika bloggar. Bloggare som kanske skrivit ett extra intressant inlägg, har bra tips och idéer eller bara är värd ett besök. I dag fanns en länk till etoiles.blogg.se. Hon verkar vara en alldeles bedårande ung dam med tjusiga klänningar, bra skriftspråk, kloka tankar och intressanta inlägg. Orsaken till varför hon hamnade på förstasidan beror på inlägget hon hade skrivit, om hemsidor du kan besöka om du tycker om vintagekläder men ogillar tanken på att någon annan har använt kläderna innan dig, eller kanske bara tycker att själva letandet är besvärligt. Då kan man nämligen köpa reproducerade vintageplagg.

Visst, det kan tyckas superhärligt att slippa rota bland högar av kläder, slippa sy in klänningar p.g.a fel storlek eller slippa den där speciella doften. Trots alla dessa bekvämligheter kan jag inte låta bli lite upprörd. Om kläderna är nyproducerade är de ju inte återanvända, inte miljövänliga längre! Då förvinner ju hälften av nöjet med det hela. Det känns alltid så bra när man vet att man gör en insats för miljön. Spela roll om någon har haft dem innan dig, det finns ju tvättmaskin för guds skull! Vet inte hur många gånger jag har hört människor som säger "Nej, jag tycker inte om secondhand. Det känns alltid som att någon har dött i kläderna" eller "Nej, gamla kläder luktar så illa". Svammel! Det kan lika gärna vara din kompis som har lämnat in kläderna och det skulle väl ändå inte kännas så äckligt?

Ingen kritik är riktad mot den fina tjejen som har skrivit inlägget om dessa hemsidor. Kritiken är riktad mot varje enskild individ. Tänk på miljön istället! Man märker snabbt hur häftigt det är med secondhand shopping. Man kan hitta de mest odrägliga plaggen och knäppaste prylarna men så finns det de där guldkornen. Det är värt allt letande, tro mig! Doften förvinner i tvätten och kläder går att sy in om de är för stora. Vad som, framför allt, gör dessa kläder så mycket värda är hantverket, kvaliten men också historien som plaggen berättar. De reproducerade vintageplaggen finns redan, fast de är äkta! Varför köpa nya kläder som ser likadana ut som de som redan väntar på dig i secondhand butikerna? Tänk på miljön istället. Går vår planet sönder tar den med oss i fallet och då kommer vi ju ändå inte kunna använda våra nya, fräscha kläder. Eller hur? Miljön i första hand. Blundar vi för verkligheten och miljöns varningssingaler kommer det till slut att bli vår egen död. Är vår egen lathet verkligen större än vår vilja att leva? En så enkel sak som att återanvända kläder kan göra skillnad.

Du kan göra skillnad.

Bästa google

Google har som vanligt supertjusiga, ja vad ska man kalla det, loggor (?) vid viktiga händelser. I dag måste jag dock medge att de överträffat sig själva. I dag är det nämligen Charlie Chaplins 122:a födelsedag. Att det är värt något extra kan jag ju förstå, han är ju helt fantastisk! I exempelvis "Diktatorn" är han så otroligt skicklig, älskar honom formligen. Hur som helst, tillbaka till google, idag bytte de ut hela loggan mot en kort filmsnutt.

Åh, tycker det är så himla fint. Extra roligt är kommentaren som google själv skrivit nder filmen om man tittar på den på youtube. "Full disclosure: none of the mustaches in the video are real." Se den, se den, se den! Bästa google.


Dålig uppdatering!

Förlåt för det. Har så mycket grejer att göra hela tiden. Idag har jag i alla fall bestämt att sommaren är på väg. Använder ENDAST vårjacka från och med nu, äter kulglass i solen och bär alltid omkring på ett par solglasögon. Höll förresten på att äta upp en fluga i dag. Trodde den tillhörde min lakritsglass. Ikväll har jag mest lyssnat på TV On The Radio's nya album samt Cornelis gamla klassiker. Det har varit en genom bra dag helt enkelt! I morgon ska vi, om vädret tillåter, ha picknick istället för att äta skollunch. Kanonis! Ha en fortsatt trevlig vecka. Hör av mig så snart jag kan.

Ps. Alla som bor i Piteå och är intresserade av secondhand kläder/prylar: Missa inte Lions loppis på Nolia i helgen. Ses där!

Aj.


Det infinner sig en känsla av tomhet inuti när man inser att man förbrukat sina chanser, bränt sina broar. Saker och ting som, tidigare, varit så nära befinner sig plötsligt på mils avstånd. Musik som man älskat börjar göra ont och somliga textrader får en ny innebörd. Hoppet som tidigare varit så starkt tynar bort framför ögonen och livet tycks ta en helt ny vändning. Det är så lätt att vara efterklok men så svårt att ställa saker till rätta i efterhand. Gjort är gjort, inte gjort är inte gjort. Så är det bara. Tyvärr.

Bild från någon tumblr.

Ett bildspel och en plugglista.

Pluggar är väl vad jag gör mest under dagarna. Det brukar jag göra till den här musiken.
Jobbar mest med ett tal om Paris just nu. Gjorde ett litet bildspel till, det kommer nog att se ut lite så här.Förra helgen


Förra helgen var jag i Umeå på Umeå Open. Tänkte att ni kunde få se lite hur det såg ut! På bilden ovan ser ni Emmas hem. Emma är en god vän till min kusin Jessica. Vi tre spenderade helgen tillsammans och hade himla trevligt!

Hemma hos Emma åt vi middag båda kvällarna. Sov gjorde jag hos Jessica. Båda två bor superflott, skulle kunna flytta in hos någon av dem vilken dag som helst! Jessicas hem glömde jag tyvärr att fotografera.

Kvällarna började lite så här.
Och såg ut lite så här resten av tiden!

Under Håkans spelning satt det ett par bredvid mig. De hånglade rätt mycket och var väldigt söta. "Har du en penna?" frågade de. "Nej men jag har ett läppstift!" svarade jag. Det fungerade tydligen lika bra. De skrev saker på varandras armar och bad mig sedan ta kort. Fint!

Jag hann också gå på stan lite samt bjuda Jessica på lunch. Vi gick till ett ställe som heter Rost och köpte varsin färskosttallrik. Det var helt fantastiskt gott!

Söndagen spenderades på en buss.

På väg mot Umeå visade de Inception. Jag var ungefär världens lyckligaste. Älskar'en. På hemvägen visades dock ingen bra film, så jag läste HP istället. Himlen var däremot väldigt tjusig!

Så såg förra helgen ut för min del. Fin på alla sätt och vis!


Charles Trenet

Fransk musik då den är som bäst. Älskar honom. Lyssnar igenom den här skivan ungefär 1 gång om dagen. Bästa.

En trevlig video.

Förra veckan


Förra veckan såg det kyligt ut när man tittade ut genom fönstret.

Förra veckan vaknade jag och tyckte att mina läppar såg abnormt stora ut.


Förra veckan var jag i Kåbdalis.

Förra veckan såg Saras hår väldans rött ut genom mina solglasögon.


Förra veckan lyste solen in i mitt turkosa rum en morgon.

Avslutar kvällen med några fina, svartvita gifarGod natt

Från Eiffeltornet ser Paris ut som en miniatyrstad
Saknar så det gör ont i både mage och hjärta.

Fler måndagsbilderMåndagens kläder

Man kan ha kjol och rosett fastän man har feber.

Finns också på lookbook.nu

Första måndagen i april.


I morse skulle jag på utvecklingssamtal. Jag och mamma började därför dagen på skolan, sedan sjukanmälde hon mig och skjutsade mig till vårdcentralen. Mitt öga har nämligen dragit på sig någon infektion. Så här snygg var jag efter undersökningen. Läkaren droppade någon färgad vätska i mitt öga som färgade hela mig! Det gick dock bort med lite vatten, tur!


Utomhus har det mest varit grått, regnigt och dimmigt. Tycker dock att det har sin charm det också. Gillar dimma!

Hallå, hallå!

Ber om ursäkt för sämsta uppdateringen men så kan det gå när man har samhällsprov och konsert, samt tvådagars festivalpass till Umeå Open. I går såg vi Säkert! och Håkan. Det var himla bra, som vanligt. I kväll spelar bland annat Bob Hund, Miss Li och Doktor Kosmos. Blir nog kul! Vi hörs sen, adjöken adjö!

RSS 2.0