Olof Wretling


När vi ändå håller på att tala om Klungan måste jag ju tipsa om Olof Wretliongs sommarprat! Ni som inte redan har hört det borde klicka in sig här och göra det. Tyckte att det var himla bra!

Klungan





Jag och min kära mor har nu bokat biljetter till Klungans föreställning i Kulturens Hus på fredag. Är helt obeskrivligt taggad! Wiho! Tube'a bara Klungan om ni vill se mer, så himla bra <3

Om något som är så himla bra.


Min bror visade mig reklamen ovan för längesedan. Har alltid tyckt att den var fin och låten är ju helt fantastiskt mysig. I kväll visade han mig dock en stripped down version av låten och jag måste säga att den bara växte ännu mer! Mysigaste <3

Ser inte så pjåkigt ut i färg heller.












Hunkar i svartvitt, classic.























Fint.

Splitscreen: A Love Story from JW Griffiths on Vimeo.


24'e augusti


Lyssnar på Dylan och googlar vackra män.

Kläder till salu!

Tänkte lägga ut de här kläderna på tradera men tänkte att ni skulle få första tjing om ni är intresserade!

Bikini från Cubus, strl 36, 50 kr.

Stickad tröja från Myrorna, strl 38/40, 50 kr.


Stor, gråmelerad tröja (ungefär mysigast i världen) från Kappahl, one size, 50 kr. Såld!


Grön blus från Röda Korset, strl 38, 50 kr.

Kjol från H&M, strl 40, 50 kr.

Hjärtiga strumpbyxor från Lindex, kanske strl 38, 20 kr. Såld!

Och så zebrakjolen sen sist. Storlek 170, 50 kr.
Tyvärr så tillkommer ju pris för frakt också. Lovar dock att slå in paketet fint eller skicka med ett litet meddelande eller så, som plåster på såren. Hoppas att ni hittar något ni tycker om! Hör av er på [email protected] vid intresse!

Hipp hipp hurra!

I dag fyller min blogg ett år! Det har väl sett ut lite så här de senaste 365 dagarna:





















Så himla knäppt att det bara har gått ett år, känns som att jag har skrivit här i en evighet! Hur som helst har det varit ett väldigt fint år. Tack fina ni för alla snälla kommentarer och fina komplimanger! Blir lika glad varenda gång. Puss!


The Illusionist












För ungefär en vecka sedan såg jag The Illusionist (L'Illusionniste). Filmen är baserad på ett manus som Jaques Tati skrev men som det aldrig blev någon film av. Den utspelar sig under sent 50-tal och handlar om en trollkarl från Paris som inte väcker något större intressse vid sina uppträdanden. Han reser därför i väg till Skotland för att pröva sin lycka. Där möter han en ung flicka som sedan följer med honom på hans turné och de bygger upp en far-dotter-liknande relation. Filmen blev förra året Oscarsnominerad för bästa animerade film - och det med all rätt. Det är en fantastiskt vacker och stämningsfull film som jag tyckte om hemskt mycket. Med ett lika vackert soundtrack blev den här filmen en himla fin upplevelse. Mycket sevärd och vacker, rekommenderas varmt.

Lördag



I kväll handlade jag, mor och far presenter.

Sedan åkte vi vidare till Luleå och åt surströmming hos farbror+familj. De bjöd på bästa desserten. Fruktsallad med vit chokladmousse, omnomnom. Tror att jag åt upp nästan alla krusbär, så himla gott.

Efter mat och dessert spelade vi Trivial Pursuit som var himla kul men himla svårt. Tror jag kunde svaret på sisådär 3-4 frågor.

Kvällen avslutades med ostkexvin och bra musik såsom Leonard Cohen, Nina Simone och Elvis. Fin kväll med fina släkten!

Ny klänning!


Gick in på Bikbok för några veckor sedan och såg att de hade super-rea. Köpte den här gula klänningen som jag har gått och sneglat på sen i våras. Den kostade mig 80 kr och har följt med på diverse äventyr senaste månaden. Älskar den!

M83


'


Lägesrapport


Hej! Just nu försöker jag mest att inte tänka på att skolan börjar om en vecka. Jag springer på stan, fotar kläderna som snart kommer till försäljning här, fikar med vänner, städar mitt rum och ser bra serier. Men mest försöker jag att förtränga att min bror snart flyttar. Uh.

Onsdag


Jag kikade in på Julias blogg igår och såg att hon hade bakat scones. Tror det var orsaken till att min första tanke imorse var: "Det skulle vara sjukt gott med scones".



Jag satte igång med bakandet och slog mig sedan ned framför "Singin' in the Rain" med nybakta scones och en kopp kokhett kokos-vanilj-te. Mysmysmys.

Mysis


Trästock söndag

Det är ju lite klurigt att veta när lördag övergår till söndag, speciellt när man är på festival men under natten och morgonen såg det ut lite såhär:

Efter alla konserter var slut gick vi tillbaka till campingen. Där umgicks vi en stund med Umeåborna vi träffade under fredagen och sedan slog vi oss ned utanför vår tältgrannes tält och samtalade i ett par timmar om en massa bra grejer såsom film, musik, mammor och fina caféer. När i stort sett hela campingen sov ville jag se mig omkring och ta lite kort så vi gick på promenad. Vi stötte på "CAMP GAY!".

Camp Gay var väldigt stökigt.

Utsikten från strandkanten var finare.

Stina var bra fin hon också!

Älskar campingen på trästock. Det är så himla fint överallt!

Nu var det dags för det värsta med hela helgen - att packa ihop alla grejer. Men jag såg i alla fall rätt glad ut.

En vattenflaska var för övrigt festivalens bästa grej. Ni vet, Skellefteå har ju den där obehagliga parasiten i sitt vatten för stunden.

Efter att ha vakat hela natten var det äntligen dags att bege sig hemåt. Vi var ganska slitna krigare alla tre. Under två dygn hade vi bara sovit fem timmar så när vi kom hem var en prydligt bäddad säng ungefär det vackraste jag sett. Helgen var i varje fall strålande, tack alla medverkande!



Trästock lördag













Huvudvärk, skojigt besök på Statoil, This is head, Stolen Deer, Stefan Sundström & Jonny Dunders Elektriska Cirkus, We are the storm, knäppa telefonsamtal, secondhand shopping och fint sällskap. Typ så.

Usch


Åh, är så himla sjuk. Vi hörs så småningom. Gammal bild.

Säljes!


Hej! Håller på att rensa ur min garderob och tänkte höra om någon av er är intresserad av att köpa någonting av det jag inte ska ha kvar längre. Vi börjar med zebrakjolen ovan. Den är köpt på Kappahl's barnavdelning, storlek 170 och är använd kanske 4-5 gånger. En 50-lapp är väl ett rimligt pris? Hör av er på [email protected] om ni är intresserade av att köpa! Fler kläder kommer till försäljning när jag hunnit ta kort på dem. Först till kvarn som gäller!

Finaste pojken!

För precis en vecka sedan var det Pdol och när klockan var ungefär 22.00 började jag gå in mot området. Efter att jag hade gått en stund mötte jag en pojke på sisådär 6-7 år som plockade upp tomburkar.
Jag: "Vad duktig du är! Nu är du minsann snäll mot miljön!"
Pojken: "Jo... då blir världen lite grönare!"
Åh. Mitt hjärta bara gick sönder. Finast!

Torsdagkväll

Myser med Eliza ikväll. Vi drömmer om att segla jorden runt och tittar på knäppa japanska reklamer/musikvideor.





Musiken som går mest just nu




Dessa tre går mycket här hemma nu. Annars har det varit Beach Boys, Velvet Underground och Nico som spelats mest i sommar. Är så dålig på att hänga med när det gäller all fin, ny musik. Snöar alltid in på gammal jazz, soul, blues, 50-talspop eller brusig 60- och 70-talsrock. Kan inte hjälpa det! Önskar att jag vore duktigare på det så att jag kunde tipsa er om en massa nya, fina band som ni aldrig hade hört förr. Men vi får väl göra tvärtom istället - tipsa mig om all fin musik ni lyssnar på! Spotifylistor, enstaka låtar, ett visst band eller kanske någon fantastisk soloartist. Allt är välkommet!

Beginners




Det här är en film jag ser fram emot hemskt mycket. Av trailern att döma kommer den att bli sådär fantastiskt mysig att man bara vill flytta in i den. Att soundtracket dessutom är helt strålande gör ju inte saken sämre. Åh, fint!

RSS 2.0