Helgen







Film, mat tills man storknar, fina samtal, spel, skogspromenader, mobiljakt, knäppa fenomen, fint sällskap och svamp. Att ingen av oss lyckades fastna på bild var däremot väldigt underligt. Fin helg i alla fall!

Efterlyser sällskap den 19'e november!



Alltså nu är det såhär att Gogol Bordello kommer till Stockholm den 19'e november och jag vill så himla gärna dit! Gjorde en efterlysning efter sällskap på Facebook men ingen har nappat så jag provar här också. Snälla, säg att det finns någon som vill följa? Länkar lite musik så kanske ni inser att ni vill följa. . Himla. Bra. <3

Men åh.





Nog hade vi varit ett fint par alla gånger.

Tre bilder i brist på annat.




Maja



Ett par porträtt jag tog på Maja under en fotolektion förra veckan.

Skulle egentligen publicera det här i fredags men jag glömde. Det får komma nu istället. Överdrivet lång rubrik, men strunt samma. Det är ju en rubrik i alla fall!

Nu är det fredag! Känns både bra och dåligt. Fint med helg och häng i stugan med goda vänner men så händer det sorgligheter idag också vilket av uppenbara skäl inte är fint. Såhär ser jag i alla fall ut idag. Sitter och poserar i ett grupprum på skolan. Cool. Känns ju alltid bra.

Visarna på klockorna går bakåt här.


Tonårstankar snurrar febrilt.

"Snälla, var inte kär i henne. Se mig!". Ta mig härifrån, låt mig leva. Men gör något bara. Ögonkontakt som gör min knän ännu svagare. Fina tröjor som gör saker ännu svårare. Kom igen nu, vill du bli fin får du lida pin! Det snurrar i min skalle alldeles för sällan. Behärska dig, du ångrar det sen, du skäms ihjäl. Jag orkar bara inte med dem snart. Saknarsaknarsaknar! Snälla spegelbild, visa något finare. Det här kan inte, under några omständigheter, vara normalt. "Snälla, var inte kär i henne. Se mig!"

Hundkoppar, skrattsalvor och fina vänner!










Himla trevlig fika på Krokodil som fortfarande är Piteås bästa café! De flesta bilderna har Stina tagit. Bästa fikat på länge!

Dagen i stora drag.


Hej! I dag har jag legat hemma på grund av mitt knä. Kunde inte gå imorse när jag vaknade. Det har dock blivit lite bättre under dagen så jag kunde inte motstå när jag fick ett sms av Malin som löd "Hej, du orkar inte komma till Krokodil för en fika kring 14.45?". Märkte dock att det inte var så klokt att gå så mycket för nu gör det ganska ont igen. Men strunt samma, det var värt det. Unnar mig! Annars är det mest Gogol Bordello som gäller - hela tiden och jämt.

Tisdag


Bilden har inte någonting alls med denna tisdag att göra men den får vara med ändå. Har varit en ganska bra dag! Foto, piano, plugg, lindy. Såg väldigt mycket fram emot lindyn ikväll men så gick mitt knä ur led bara en halvtimma efter jag börjat dansa. Åh, så himla tråkigt med dumma, dåliga knän. De går ur led lite då och då men idag gjorde det alldeles förskräckligt ont! Skämde ut mig lite. Bankade näven i bordet och så, haha. Oväntad reaktion! Nåväl, har lindat om det nu så att det kanske mår bättre imorgon. Nu ska jag sova. Godnatt!

Rosa Parks sa aldrig att det ska vara lätt


Hemma fast på skolan.

Hej och hallå! Nu är jag hemma igen efter en mycket fin helg. Köpte lite fina grejer som ni ska få se snart, tycker de är så himla bra! Nu tänkte jag bege mig hemåt så hörs vi mer sen, puss!

Jo, en sak till bara;


Hej och hejdå!

I helgen åker jag och besöker min bror i Umeå, ska bli himla flott! Uppdateringen kommer förmodligen inte vara så bra men vi hörs i vilket fall när jag kommer hem igen. Hoppas att ni allesammans får en superb helg! Lite så här kanske:






Veckan än så länge

Måndag:

Började med mys-frukost. Viktigt att tända ljus när det blir höst, då känns dagen direkt mycket bättre!

Vinkade hejdå och gick till skolan.

Målade naglarna och lyssnade på Belle & Sebastian på en rast.

Pluggade lite när jag kom hem. Fast min bok ljuger lite. Jag går ju inte i ettan längre!

Provade som sagt på mittbena också, men det visste ni ju redan.

Sedan bar det av mot sängen!

Tisdag:


Dagen började med trevlig fotolektion vilket innebar en långpromenad med Maja. Hon har tagit bilden ovan.

När jag kom hem pluggade jag mest och senare på kvällen dansade jag Lindy, men det visste ni ju också.

Onsdag:

Även onsdagen  började med mysfrukost.

Använde världens finaste men världens sämsta tesil.

Blåste ut ljusen och gav mig iväg till skolan. Vad som hände sedan minns jag inte riktigt. Hittills en helt okej vecka!

Lindy igen!



Lindyn har börjat om och det är lika kul som vanligt, om inte roligare. Lägger upp samma klipp igen. Det slutar aldrig vara bra!

För ovanlighetens skull


Provade mittbena. Insåg att det inte var min grej men posade skiten ur mig ändå.

13'e


Fick höra de värsta av nyheter idag och plötsligt fick allt en helt ny dager. När det som inte får hända faktiskt händer känns ingenting så himla viktigt längre. Det finns värre saker än dåliga hårdagar och brutna naglar. Det finns till och med värre saker än olycklig kärlek och ensamma fötter. Ska från och med nu ta vara på det jag har. Punkt.

På repeat hela dagen


.


Gogol Bordello

Lyckades inte hitta på något kul att göra ikväll så jag har mest suttit framför datorn och lyssnat på musik. Gogol Bordello är vad som spelats mest. Det går ju bara inte att vara ledsen när man lyssnar på dem! Knäppt och bra på alla sätt och vis! Eugene Hütz, bandets sångare, spelar för övrigt Alex i filmatiseringen av Everything's Illuminated (rekommenderar både filmen och boken som är skriven av bästa Jonathan Safran Foer <3). Här kommer i varje fall några bra bilder på bandet i fråga.




Alla bilder är förstås googlade. Nedersta bilden är ur Everything's Illuminated.


Tomatsoppa och önskningar


Har varit ensam hemma i helgen så då är jag förstås tvungen att göra min egen mat. Bestämde att fastän det är en tråkig dag så ska jag äta fin-middag. Så det gjorde jag. Tomatsoppa, svamp, chevre, nybakt bröd o.s.v. Det bästa av det bästa helt enkelt.



Märkte att champinjoner ser ut som små mustascher när man steker dem.

Bänkade mig sedan på min matta för dessert. Mango, pepparkaka och kaffe.

En till bild på mangon, bara för att det är det godaste som finns.

Pepparkakan gick i tre delar och jag önskade mig en ponny. Såklart. Nej, skoja bah. Det var mycket löjligare än så.

14.58 en lördag


Ser ut lite som en pojke, lyssnar på Hawaiian Air och tänkte promenera in till stan i regnet. Förresten så har jag på mig en Ralph Lauren-skjorta som jag köpte för tjugo kronor igår. Är ganska bra på att fynda ändå. Vad som händer i kväll återstår att se. Vi hörs!

Bra saker en fredag



















Mycket är sparat för länge sedan, annat är nyligt hittat men det mesta kommer härifrån eller från någon annan fin tumblr jag inte minns namnet på.

Torsdag!

Goddag! Har inget internet hemma för stunden så jag uppdaterar från skolan. Lite dåliga bilder och så men det är ju i alla fall ett inlägg! Idag ser jag ut såhär. Jeansväst och rutiga byxor.
Och så har jag på mig mitt bästa halsband. I visst ljus ser det genomskinligt ut som ovan.
Men vinklar man det lite träder ett öga fram! Bästa.
Idag är också sista dagen jag och prinsessringen spenderar tillsammans. Min lilla kompis ska få tillbaka den idag tänkte jag. Kommer visserligen att sakna den men den kanske är mer lämpad för en femåring. Hon har den på tummen, jag på lillfingret.
Och så avslutar vi med en lite gullig bild på mig. Adjö då, puss!

Tisdag





Gör om, gör rätt.


Sist ni fick höra mig sjunga tog jag bort klippet ganska snart efter att det blivit publicerat. Tyckte det var så himla pinsamt och dåligt det ni fick höra. Kände dock att eftersom att det här är en blogg om mig och mitt liv så borde ju faktiskt musiken finnas med. Det är ju nästan det jag sysslar med mest. Så jag spelade in en liten video för bara ett par timmar sedan som jag tänkte dela med mig av. Låten heter First day of my life och är skriven av Bright Eyes (om någon hade missat det, haha). Så här låter jag i varje fall. Håll till godo!
PS. Ber om ursäkt för den usla ljudkvaliteten.

En liten notis bara.

Lockigt hår är det finaste som finns. Det var allt. Hejdå!

Alltså Google <3


Söndag


Tråkiga webbkamera-bilder idag igen men har i alla fall sett ut lite såhär. Har köpt en ny säng, beställt ramen till en dagbädd, mer eller mindre ruinerat mina föräldrar och lyssnat på sån där musik som aldrig blir dålig. Märkte förresten att jag har fått ganska långt hår när jag såg den här bilden. Om ni undrade. Nu tänkte jag lägga mig och skriva dagbok och sedan sova. Godnatt!

Punk och prinsessringar


Idag har jag mest bara lyssnat på tidig punk och önskat att jag var cool. Är lite svag för skinnjackor och nitar i smyg. Måste alltid testa punkiga skinnjackor när jag hittar en, trots att jag vet att den åker av lika snabbt igen. The Clash har i alla fall spelats mest i dag och de är så himla bra att jag dör lite. Blir nästan obeskrivligt peppig av White Riot. Annars har jag mest burit grejor och pysslat på. Har nämligen bytt rum - vemodigt och flott på samma gång. Lär dock bli himla bra så fort jag gjort mig hemmastadd!

Träffade också min 5-åriga kompis idag. Hon gav mig en prinsessring i form av ett hjärta med snövit i mitten. Världsbra! Hon fick dock lite seperationsångest efter att jag hade tagit på mig den så vi beslöt oss för delad vårdnad. "Du kan ju ha den några dagar på skolan och sen ge tillbaka den". Finis. Nu ska jag sova, puss!

Your eyes are either gray or blue, I'm never close enough to say


Så här såg jag ut för en vecka sedan. Såg ungefär likadan ut i dag också. Konstigt hur lite som sker på utsidan under en vecka när insidan ständigt tycks förändras. Så himla ledsen, så himla glad, så himla sur, så himla less, så himla exalterad. Så himla pirrig och nervös och orolig och nyfiken. Det har varit en händelserik vecka. Minst sagt.
I can't keep staring at your mouth without wondering how it tastes.

Klungan!

Jag är så himla dum. Tog inte med mig kameran till Luleå när vi skulle se Klungan. Ångrade mig sekunden efter att ridån öppnats. Supertjusig scenografi! Men bäst av allt var förstås skådespelet. Tycker de är så himla duktiga. Sammanfattade kvällen såhär: "Har spenderat kvällen på Kulturens Hus där Klungan huserade på scenen. Har träningsverk i kinderna. Så himla, himla, himla bra!" Stämmer in ganska precis.



Googlade bilder

Torsdag.

Jag har spenderat hela dagen på Kulturens Hus idag. Där har jag, med trevligt sällskap, ätit god mat och lyssnat på bra musik. Inte helt fel att vara representant för skolans kulturråd. Hörde bland annat Olivias Poesiorkester för första gången. Det var helt fantastiskt och rekommenderas varmt!
Denna torsdag har tyvärr också innehållit väldigt sorgliga saker. I dag flyttade min bror som också är min allra bästa vän. Känns så himla hemskt att inte ha honom i närheten hela tiden. Är så van att umgås med honom varenda dag att jag inte riktigt förstår hur jag ska klara mig utan honom. Det är ett enormt tomrum som jag vet kommer att orsaka ångestklumpar i magen och blöta kinder. Men hur ont det än gör just nu kommer det att  gå över och resultera i något bra till slut. Det är jag säker på, även om jag saknar så att jag dör!

RSS 2.0