Barcelona, del 1


I maj åkte jag och 7 andra iväg till Barcelona för att leva loppan och fira att skolan mer eller mindre var klar. När vi hade anlänt på flygplatsen hoppade vi på en buss som skulle ta oss in till stan. Satt mest och gapade över att det var så grönt och fint.


Det här kan man ju leva med.


Efter vi anlänt på busstationen började kånkandet. Hostelet vi bodde på låg lyckligtvis inte allt för långt bort och är världens bästa plus väldigt billigt och fint. Här är en av väggarna i vårat rum! Hostel-kedjan heter St. Christopher's Inn och finns i några olika europeiska städer. I och med att de riktar in sig mot ungdomar är det alltid en trevlig bar i lobbyn och en himla massa gött folk överallt (all personal var btw helt stunning, dog snygghetsdöden hela tin'). Supertips till er allihopa!


Och så lite promenad genom stan.


Bestämde oss för att turista lite för att få se stan bättre.

Hej från tour-bussen!


Fick se grymt mycket bra arkitektur under turen (mestadels Gaudi förstås, han har väl gjort ungefär halva staden)


Åh-ade och ah-ade hela tiden. Svinspännande byggnader överallt.


Och så kyrkan La Sagrada Familia såklart, Gaudis mästerverk som efter 130 års arbete fortfarande inte är klar. Ångrar bittert att jag inte gick in här, är så kopiöst vackert att man kan dö för mindre. Bara fasaden gör en mållös.

 

Sedan fortsatte bussen mot Parc Güell där vi hoppade av och spenderade eftermiddagen men det får ni se mer av en annan dag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0