utställningarna

kom på att jag glömde berätta om de fina utställningarna jag besökte i london medan malin hade skola. kanske ska vara duktig och säga att ingen av bilderna är mina utan skamlöst stulna från interwebz. mestadels för att det är förbjudet att fotografera ca överallt.

den första jag besökte var väldigt liten men innehöll ett stort antal av norman parkinsons ikoniska fotografier. helt sjukt vilken skillnad det är att se dem i verkliga livet. dog finhetsdöden.
 
efteråt gick jag vidare till national portrait gallery för att se suffragettes: deeds not words. tyckte att den skulle fått betydligt större utrymme än den hade men herrrrregu vilka kvinnor alltså. en stor del fokuserade på mary richardsons attack mot målningen rokeby venus som en aktion mot emmeline pankhursts fängslande men gav också mycket information om wspus kamp för kvinnors rösträtt och andra rättigheter, motståndet de mötte av olika myndigheter samt bilder och viss bakgrundhistoria bakom de mest framstånde medlemmarna. den tacksamhet och drivkraft jag kände efter detta var helt otrolig. vi vore ingenstans utan dessa fantastiska människor.


passerade också national gallery som är så otroligt vackert och bestämde mig för att gå in ett tag. är så enormt så hann inte se mycket alls men sprang bland annat på dessa två ickefärdigställda michelangelo. tyckte att det var helt fantastiskt att se underarbetet bakom hans målningar. gav en helt annan inblick i konstverken. det var allt om london! fina, fina vecka.

lundun

här kommer lite bilder från london. är dålig på att komma ihåg att fotografera men detta är vad jag skrapade ihop.


första dan, malin redan less på mig. nä skojsi. eller hoppas inte i alla fall. åt croissants och drack kaffe precis som ca varenda dag när jag var där. här på le pain quotidien.


gick runt i hyde parks väldigt o-snöiga men mysiga winter wonderland


fåggla och chicks with sticks


och närgångna svanar


gick på någon pub i notting hill som hade denna geniala skylt på väggen *förutsätter att alla sett notting hill*


och hängde med detta fiiina gäng

 
lyckades dessutom timea min vistelse med etsy house pop-up store som bara hade öppet i någon enstaka dag. gick förbi av en slump och fastnade tydligen på film i min oerhört regn-böjda hatt. var grymt fint i alla fall.


och så min ständiga vapendragare som jag älskar så djupt i hyde park.
 
lyckligtvis har jag lyckats stjäla lite mobilbilder av malin och tagit några själv under dagarna jag inte hade kameran med mig. till vänster har jag precis anlänt och vi äter middag och tar ca en timma på oss att beställa för att vi har för mycket att prata om. till höger är början på en knäpp, knäpp kväll på koko i camden.
 
fnittriga på tunnelbanan

spexiga i toakö
 
lyckades senare under denna kväll med konststycket att ta bild nr.1, till vänster, och tänka "inte nog centrerad" varpå jag tog bild nr.2, till höger, och nöjde mig där. mvh onyktrare än jag trodde.
 
morgonen efter fortfarande fnittriga på tunnelbanan. bredvid mig sitter maja som är ca grymmaste personen i världen. om londonlivet alltid skulle innebära maja+malin+roligheter skulle jag flytta dit som planetens lyckligaste.
 

en annan dag hittade jag tardis (!!!!!) och åt lunch på the garden cafe.
 
sen packade jag ihop mig och tog farväl av dessa drömpersoner för att mötas av flygkaos innebärande 5h försenat flyg, panik till anslutningsflyg, borttappad väska som kom först 3 dagar senare och feber till råga på allt MEN en kram av annika norlin på umeå airport vilket gjorde det hela rätt fint. slutet gott allting gott och ungefär bästa resan någonsin. PUSS<3
 
 

 
 
 
 

vad jag gör/vad jag vill


 
ps. försök aldrig lära er programmera ds.
 
 
 
 
 
 
 

idag

pluggat mest hele tin men hunnit se både mordisk och glad ut

velat se ut som kelly på denna bild men inte haft kläderna som krävs
och frossat i lotta lundgren-gifs. gonatt
 
 
 

 
 
 

årslistan

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

vad gjorde jag inte 2014? mycket dumheter men mycket bra. tex flyttade in i en riktig lägenhet och slapp korridor, gick till psykolog, röstade, gick på systemet, besökte göteborg och way out west samt lärde mig massa nytt genom min utbildning.


Vilka städer besökte du?
umeå och piteå, duh. nej men icke-standard städerna var väl göteborg och london.

Vad var din största framgång 2014?
att jag tog tag i mitt dåliga mående och lärde mig tycka att jag är en rätt okej person. sen var jag jättekreativ.


Bästa köpet?
kanske min soffa, den e fein. eventuellt någon av de vinylskivor som ligger mig varmt om hjärte.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

att jag tog mig igenom all skit jag drogs med.

Och ledsen?
det här med att göra slut är såklart alltid tungt trots att jag nog mådde bättre efter uppbrottet än innan. men i och med all ensamtid kom så mycket annat upp till ytan som jag inte riktigt kunde hantera på egen hand vilket nästan tog död på mig. ska skriv en text om det här någon gång och förklara men riktigt än går det inte.


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
landslide - fleetwood mac, i get along without you very well - chet baker, still crazy after all these years - paul simon, sign on the window - bob dylan, ballad in plain d - bob dylan, my back pages - bob dylan och evetuellt allt annat av dylan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare än någonsin tror jag. detta har varit mitt hittills tyngsta men kanske också viktigaste år. men precis lagom till 2015 känns allt solsken, guld och glitter igen.

Vad önskar du att du gjort mer?
vågat i alla former. säga ifrån när någonting inte känts/varit okej, gå vidare, stå på mig och lita på att jag kan.

Vad önskar du att du gjort mindre?
ältat, deppat och romantiserat. men livet har sin gilla gång och man måste bara ta sig igenom det och låta det ta sin tid.

Blev du kär i år?
nej. kanske första året någonsin haha. men 2015 har kanske möjligtvis eventuellt inletts med ett visst intresse.

Favoritprogram på TV?
historieätarna, på spåret och astrid-dokumentären. favvo.

Bästa filmen?
ojjjj. her (visserligen släppt 2013), pride, the imitation game, grand budapest hotel, calvary, interstellar och frank gillade jag väldigt mycket. har tyvärr inte hunnit se boyhood än men misstänker att det också kommer bli en favorit.

Bästa boken du läste i år?
har inte läst just kids av patti smith förrän i år och den tycker jag är helt magisk. präglat mig på många sätt. sen var det handlar om dig också rätt mysig.Årets youtubevideo?
dessa två kommer alltid vara 2014 i alla fall.


Bästa matupplevelsen?
jag och mat har inte varit särskilt goda vänner under det gångna året. meeeeen. min frukost kanske. frusen banan mixad med frusna bär plus en avocado med citron och salt bredvid.

Något du önskade dig och fick?

lägenheten!!!!


Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
blev bjuden på frukost på säng, gick på systemet, träffade malin som kom och hälsade på, åt middag med david, började storgrina mitt under middagen, var på båten, drog vidare till pipes, mötte upp en full malin som jag åt falafel och somnade med! lite ledsen men ändå fin dag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
väldigt mycket. främst ett stabilare psyke men såklart sånt där som ett varmare politiskt klimat och att alla jag älskar skulle fått vara lite lyckligare också.

Vad fick dig att må bra?
serier och podcasts i mängder, psykologbesök, lägenheten, den enormt varma sommaren, malin, storebror, mamma och jättemånga andra som varit helt otroligt fina, kramiga, förstående och bara hjälpt på alla sätt de kunnat. asså <33333

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
upprepar mig så mycket men vill såklart få vara glad och välmående.

Vilken kändis var du mest sugen på?
matthew mcconaughey, hehe. stämmer inte alls på min standard-crush mall men gud han är så bra.

Vem saknade du?
malin har jag hunnit sakna hundratusentals gånger och matilda skulle också behövts här även om vi har lite närmare.

Nyårslöfte?
vill vara superhealthy men tvivlar på att jag har orken.

Högsta önskan just nu?
att 2015 blir bättre än skitåret 2014, att jag ska hitta några bra kurser att läsa utomlands och att jag ska hålla kvar det kreativa-flowet. ha ett kung år!!


RSS 2.0