Hejdå Skiteå. Hej Uppsala!


Min skor är putsade och min resväska packad så nu väntar bara några få timmars sömn, sedan bär det av! Vill ni komma i kontakt med mig så är min mobiltelefon ständigt i väskan. Hoppas ni har fina dagar för det hade jag tänkt ha! Godnatt och adjö allesammans!

Stjärnklara nätter



För ungefär en månad sedan var jag, som ni vet, i Umeå. När vi på söndagkvällen åkte hem var det mörkt ute och himlen var sådär sagolikt stjärnklar. Det är nog ingen nyhet för er att jag är väldigt förtjust i både stjärnklara nätter och bilfärder men den här kvällen var bara helt magisk. Där satt jag i nästan tre timmar i baksätet, stirrade frenetiskt på himlen och som pricken över i så shufflade min ipod fram låtar som var så himla perfekta just då. Slängde ihop en lista med några av dessa låtar.
Klicka på bilden nedan för att lyssna på den!


Skitdag

Inte så mycket mer än så. Bara en skitdag helt enkelt. Känner mig ful, trött, ledsen, sur, förvirrad, stressad och vill inte leva förrän om 2 år då skolan är över och jag gör något jag faktiskt vill. Försöker att tänka på att jag om 3 dagar befinner mig i Uppsala och då ska ha kul fram tills på onsdag. Langar några bra gråt-låtar för dagar som den här.




Det var allt. Förlåt för den halvt melankoliska framtoningen på inlägget. Ska försöka undvika det framöver.

Himla bra


Tisdag


En gammal, konstig bild som inte har med någonting att göra. Idag har jag i varje fall fortsatt mitt julens-hjältar-tittande, varit barnvakt, druckit varm choklad, sett "Hitta Nemo", sjungit i kör och dansat lindy hop. Bilder på det kommer senare. Fin dag! Barn är för övrigt det bästa som finns. Roligast idag var: "Har du hört den här?! Det var en rysk, en tysk och en Bellman. Eller nej. En fransk, en tansk och en Bellman... eller hur det nu var." Åh, finisar. Nu ska jag sova, godnatt!

Nedan: hur jag vill spendera min vecka.







Ovan: hur jag inte kommer att spendera min vecka.

Vilken gillar du bäst?





Ska använda en av dessa bilder till en foto-uppgift och vill gärna höra er åsikt. Vilken tycker du är finast?

Vad som hänt sen sist




Idag repeatar jag "I shall be released" och ser ut som bilderna ovan visar. Sen sist jag hörde av mig har jag hunnit införskaffa en tv på 40'' (!), lyssnat nästan endast på vinylskivor, köpt dyra ansiktskrämer, sett Julens Hjältar, läst mycket och haft det väldigt mysigt. Hoppas att ni har haft det lika fint. Godnatt, puss!

Måndag



Söker inspiration, har ångestklumpar i magen och lyssnar på vinylskivor. Bilderna ovan är från någon tumblr
och hjälper mig i inspirationstorkan. "Marie Antoinette" fyller samma funktion och allt detta sammanlagt har
min måndag bestått av.

Hur fint?


Har inte kunnat tänka på något annat än den här lägenheten sedan jag såg den på niotillfem. Jag kan liksom inte tänka mig något finare än att hitta en lägenhet som varit övergiven i 70 år, som dessutom är det vackraste någonsin. Går sönder av finhet. Åh <3


Några gamla bilder och en låt som har gått på repeat några dagar.






Torsdag


Har feber, lyssnar på Velvet Underground och tränar på Günther-minen.

Slutar aldrig vara kul.


Råkade pausa under ett av Ron's mindre vackra ögonblick


Den där onsdagen jag talade om.


Den 4'e oktober var det kanelbullensdag. Vi hade dock inte möjlighet att fira den på tisdagen utan gjorde det på onsdagen istället. Vi började med att ta bussen till Agnes som bor så himla fint. Ser alltid ut som en tavla.


Jag hittade ett par kompisar som jag var tvungen att kramas med innan jag gick in.

Vi gjorde pasta carbonara och dukade.

Vi använde oss för övrigt av servettringar som Agnes själv har gjort. Himla duktig! Kika in på hennes blogg vettja!

Här är Malin som gör något coolt.



Efter att vi var mätta och belåtna plockade vi fram fikat. Kanelbullar (såklart), punchrullar, chokladbollar, belgisk choklad samt pistage- och citronmacarons.

När vi ansåg oss klara med fikandet bestämde vi oss för att spela alfapet som är ett av mina bästa spel. Älskar't!
Alla var helt fantastiskt duktiga!


Efter att vi spelat i säkert ett par timmar slog vi oss ner i köket igen. Nu för ost, kex, skorpor och te av alla de slag.



Där satt vi sedan och samtalade tills klockan blivit sent och vi var tvungen att åka hem. Finaste onsdagen på mycket, mycket länge! Kändes som helg mittt i veckan. Tack alla samtliga!



Fiskbensfläta och pianoläxor.


Provade att göra en fiskbensfläta för första gången i mitt liv och insåg att det inte är så svårt trots allt. Bestämde att det ska bli min grej i år. Fiskbensflätaråret. Bra ord i alla fall. Nedan kan ni lyssna på mina pianoläxor för i veckan. Världens bästa <3


Sofia Coppola + Thomas Mars


Tycker att Sofia Coppola och Thomas Mars är ett så himla, himla fint par. Båda två är så tjusiga att man nästan går sönder lite.

Lördagen i bilder












Igår var det fest hos Jakob och vi hade himla trevligt! Jag lurade i Mårten ättika, såg på norrsken, kramade katten och dansade. Bilderna är kanske inte så fantastiska men ni fattar grejen. Tack allesammans för en bra kväll!

När saknaden är så enorm att man inte kan tänka på annat.
























Lördag!



En soffa söker hem!


Den här är en soffa jag tycker väldigt mycket om men som jag tyvärr inte har någon användning för längre. Har ingenstans att ha den och så där. Tänkte göra mig av med den nu och ville först och främst höra om någon av er är intresserad av den? Tänkte mig kanske ett par hundralappar för den. Säg till i kommentarsfältet eller maila mig på [email protected]. Frakt tillkommer, om ni inte har möjlighet att hämta den själv vill säga!

Allt och ingenting

Hade världens finaste dag igår som ni ska få se så fort jag har redigerat bilderna. Idag har jag lånat böcker, bakat bröd och ätit tomater och basilika vid 3 av 4 mål. Mycket händelserik dag. Langar några tjusiga bilder för att göra det hela mer intressant.






Ljudet av sms som inte kommer



Umeå, hotell och världens bästa bror





Helgen i Umeå innehöll hotell, utsikt, skratt, presenter och mysiga middagar. Längst ner har ni också ett bildbevis på hur man kan ta multitasking till en helt ny nivå. Att se två filmer samtidigt är dock inte att rekommendera; förvirringen är absurd.

Det fina i det o-fina.


Spelar ingen roll hur gärna jag vill ha sommar. Kan inte förneka att höstljuset är alldeles förfärligt fint.

Extremt högt och otroligt nära x2


När jag läste Extremt högt och otroligt nära första gången blev jag så himla tagen att det sedan dess har varit en av mina absoluta favoritböcker. Det var för ungefär två år sedan och jag har sedan dess letat febrilt efter den i alla bokhandlar. Den har inte funnits på svenska någonstans och av någon anledning har jag aldrig tittat på engelska avdelningen. Fram tills i dag! När jag såg den stå där på hyllan var jag bara tvungen att ha den, har saknat den så himla länge. Vi ska umgås så fort jag inte orkar med Piteå, människor eller livet i allmänhet. Älskar allt med den och kan inte tänka mig ett bättre tidsfördriv! Åh <3

Igår skickade dessutom min bror ett mail. Mailet innehöll trailern till den kommande filmatiseringen av boken. Tror det kan bli bra, även om jag tvivlar starkt på att något, någonsin kan överträffa boken. Gillar dock filmatiseringar av böcker. Man får liksom två bra upplevelser med snarlikt innehåll, om man låter bli att jämföra dem så mycket vill säga. Då vinner alltid boken.

Förra veckan

Tisdag


Bestämde att tisdag skulle vara en mysdag och började därför med mys-frukost. Såklart.


Avslutade dagen i samma anda genom att göra det bästa jag vet; sitta ute med tjocktröja och filtar och tjocksockar och te samtidigt som man tittar på stjärnorna. Gjorde ett par tappra försök till att fotografera det fina men lyckades inte riktigt så bra.

Onsdag

Fortsatte på mys-temat under onsdagen också. När jag kom hem från skolan bänkade jag mig framför en film som gick på ettan och kunde inte sluta fota dammet som virvlar runt i luften. I solskenet ser det ut som glitter!

Såg "Suddenly Last Summer" som var himla knäpp men bra.

Sedan lyssnade jag på jazz, mådde himla bra och lagade bästa middagen. Rotfrukter i ung, kokta rödbetor och massa annat bra.

Torsdag

Under dagen vet jag inte riktigt vad jag hade för mig men när klockan blev sju gick jag ner på stan där det var tjejkväll. Tanken är väl egentligen att man ska shoppa men vi brukar oftast hamna på Krokodil där vi fastnar resten av kvällen, likaså den här kvällen. Varför ändra ett vinnande koncept?

Vi satt fem personer runt ett litet bord och hade det himla mysigt. Här är Agnes!

Jimmy, Eliza och Robin kom och gjorde oss sällskap!

Jag var glad och Jimmy hittade en ny kompis.

Och så den obligatoriska Spice Girls-muggen. Efter att kaffet tagit slut och stan skulle stänga sa vi hejdå till Krokodil och traskade vidare.

De flesta åkte hem men så frågade Eliza om jag ville komma hem till henne och äta nudlar, och det ville jag förstås! Hade så himla, himla mysigt och när jag åkte hem tänkte jag att varje dag borde vara så här!

Fredag

Började dagen med god frukost.



I slutet av skoldagen såg vi en jazzkonsert med Stockholm Jazz Orchestra och jag satt nog inte still en sekund. Älskar storband!

Sedan åt jag godaste salladen till middag och spenderade resten av kvällen hemma. Fint när det händer så bra grejer en vanlig, sketen skolvecka! Hoppas att ni hade en lika trevlig vecka!

Lördagsnatt/söndagsmorgon 03.54


Sommarlängtan som om det vore mitten av januari. Otaliga försök att få ordning på allting. Tårar vid fel tillfällen. Lyckorus av dagdrömmar. Långa sms. Leonard Cohen, Simon and Garfunkel och en hel massa klassiskt. Tappra försök till att sy en byxdress. Ett tålamod som försvinner snabbare än kungen hinner vända blad. En olidlig längtan till något nytt och ost-kex-vin.

Dagens sanning


Bästa Lagerhaus!

Tänkte visa de fina prylarna jag köpte i Umeå för ett par veckor sedan! Allting är inhandlat på Lagerhaus och ingen av grejerna kostade över en hundralapp. Flott! Mycket av det är väldigt onödigt men för bra för att inte äga. Vi tittar!





Zoo-plåster föreställande giraffer, lejon och krokodiler. Alltsammans liggandes i ett tjusigt etui. Kunde liksom inte låta bli!

Kanske de finaste näsdukarna jag någonsin sett! Lär aldrig använda dem.

Robot-sudd. Hur skulle jag någonsin kunna motså?

Ett anteckningsblock som jag inte vet vad jag ska använda till än så länge. Kanske blir till just det; alla mina lysande idéer!

Och slutligen, det allra bästa; en mustasch-plunta! Kände bara att nej, en sån där behöver jag. Hur har jag någonsin kunnat leva utan den liksom? Himla bra, tror att vi två kommer att ha väldigt roligt tillsammans! Och det var allt om det, puss!

RSS 2.0