Lions loppmarknad.

Ni kanske inte ens minns att jag talade om lions loppmarknad? Den ägde hur som helst rum för lite mer än en månad sedan och jag tänkte att ni kunde få se vad jag köpte!

Två hattar, ett par skor, en tröja, en kortlek, ramar samt en regnjacka som är ett av mina allra bästa köp. Tycker den är så himla, himla fin! Och praktisk förstås!


Kortleken är väldigt liten och fin. Asken korten ligger i är tejpad, lappad och lagad men så himla fin och charmig! Jokrarna är för övrigt världens finaste.

Ramarna är, precis som korten, både väldigt små och väldigt fina. Försöker hitta en bra plats åt dem, tycker de är helt bedårande!

Den ena hatten vet jag ärligt talat inte vad det är för något. Antingen är det nog en kalott av något slag eller så är det en damhatt från långt tillbaka. Jag tänkte i alla fall använda den som det sistnämnda.

Den andra hatten är en strå-historia. När man bär den ser den ut som på bilden ovan.

Dessa skor var en fröjd att hitta! 20 kronor kostade de och satt superbt gjorde de också. Det enda tråkiga är att de är lite trasiga i en söm. Jag har dessutom använt de alldeles för mycket så de börjar gå sönder mer och mer. Ska försöka laga dem snarast för de är ju näst intill perfekta - sköna och ruskigt fina!


Tröjan hette Bella och har både små plisseringar och välarbetat krås vid kragen. Hemskt fin men hemskt svår att använda. Ser knäpp ut till det mesta! Ska dock se till att använda den någon dag. Det sammanlagda priset för allt minns jag inte men jag minns i alla fall att det var under 150 kr. Tacka vet jag loppis!Fattig urmakardotter.

När man har en tunn plånbok och inte har råd med flotta objektiv får man ta det man har! Min pappa brukar på sin  fritid syssla mycket med urmakeri och har därav en lupp liggandes lite här och var. Dessa går alldeles utmärkt att använda som makro-objektiv. Håll den bara mot linsen och se till att skärpan är som den ska. Då kan det se ut lite så här:


Vad tycker du?Färg eller svartvitt. Vad tycker du är finast?

Arty people

Ni kanske har hört talas om Arty People? Det är en hemsida som drog igång för ungefär 1 månad sedan där de säljer helt fantastisk konst i begränsade upplagor. Extra roligt är det att jag känner upphovsmännen till hemsidan. Bästa grejen! Här är ett urval av deras produkter. Är helt förälskad i djur-med-strumpbyxor-kjolar-och-klackar-tavlorna. Fint!
När blev det här en musikblogg egentligen?Det här är min sångläxa i veckan. Bästa Monica.

Paisley, fina melodier och död. Konstiga combon.

Lite såhär ser jag ut i dag. En lite knäpp paisley-klänning från slutet av 60-talet någon gång som jag tycker himla mycket om. Senaste veckorna har det spelats ganska mycket trevlig musik hemma hos oss. Sånt här:TV on the Radio's basist dog för övrigt nyligen i lungcancer. Bara tanken på hur saknad han måste vara får det att värka i hjärtat. Tycker det är så sorgligt när människor dör. Spelar ingen roll vem det är. Det är alltid så sorgligt. Visst lovar ni att aldrig dö?

Hejhejhejhejhej

NU minsann ska jag ta tag i saker och ting! Min dator fungerar och jag har inte lika mycket läxor. Nu kör vi!

17 maj och en superhälsning

Idag är det 17 maj. För 17 år sedan, idag, vägde jag 3970 gram och var 54 cm lång och såg världen för första gången. Det ni! Min dator är hur som helst mer eller mindre oanvändbar just nu och gör inte alls som jag vill, så ni får uthärda ännu mer bloggtorka. Ska göra mitt bästa för att få den att fungera.
På bilden ser ni hur jag ser ut idag samt en superhälsning jag kom på i stunden.

Löften om Paris och bildbomber


För precis ett år sedan landade jag på Kallax flygplats efter en helt fantastisk vecka i Paris. Den ska ni få höra om så fort alla besvärliga skolarbeten är avklarade. Då, minsann, smäller det! Tänkte göra en liten summering av de senaste två månaderna också. En bildbomb, låter det bra?

Hej allesammans!

Förlåt, förlåt för att jag inte hört av mig! Jag har dragit på mig världens superförkylning och varit sängliggande hela veckan. Har haft rätt hög feber och varit hemskt trött. En dusch sög musten ur mig! Har i alla fall sovit mellan 9-11 timmar (!) varje natt sen i fredags. Nu känner jag mig dock lite friskare, vilket förstås känns fint! Ute börjar det bli sommar och inget gör mig gladare. Nu tänkte jag springa ut och slå mig ner på vår altan och göra lite viktigt skolarbete. Hoppas ni har en fin dag, puss!

Ps. Så snart jag orkar och har tid, ska jag sammanställa ett inlägg om vad jag gjorde den här veckan för ett år sedan. Den veckan var nog den finaste i hela mitt liv. Håll ut kära läsare!

Hejdå!

Åker till stugan i helgen, vi ses senare!

Måste. Lära. Mig. Dansen.


<3

Två bra.


Den här låten har snurrat i mitt huvud ungefär hela dagen. Tycker om den så himla mycket! Den kommer från ett spel som heter Portal 2, som för övrigt är ett helt fantastiskt spel. Älskar't!

Resten av tiden är det den här låten som har spelats i mitt huvud. Inte mig emot, tycker den är himla bra! Musikvideon är genial. Älskar den, bästa!

En bild och några ord om ingenting


Det här är en gamal bild jag tog för ungefär 2 år sedan. Saknar den tiden lite. Saknar så mycket. Alltid. Just nu saknar jag tid - men det är väl kanske mer en brist förstås. Tänk så mycket bra jag skulle hinna göra om bara tiden fanns. Skolarbete, rensa ur min överfulla garderob, hitta ny musik att tycka om, teckna, fota, läsa, umgås med fler människor, blogga. Listan kan göras lång. För lång. Åh, jag ska se till att hinna med allt så småningom. Kanske sommarlovet kan ordna upp ett och annat men fram till dess får ni stå ut med tråkiga inlägg och dålig uppdatering. Orkar ni stanna kvar vore det dock guld värt. En bättring ska ske, håll ut!

Glädjande nyheter


När jag kom hem i dag fick jag veta om att vi ska tapetsera om i köket i morgon. Flott!
Något som är ännu flottare är det faktum att Fleet Foxes senaste album redan finns på Spotify. Älskar't! Åh, bästa Fleet Foxes <3

Bilden har väl ingenting med något att göra egentligen men det är en bild i alla fall!

Fina kvällen!


Vi började som sagt kvällen hos Lars där vi grillade.

Det var väldigt gott och väldigt trevligt! Efter att ha spenderat ett par timmar hos Lars ringde jag och Eliza efter skjuts för att åka vidare till Jakob.

När vi skulle åka fick jag syn på den här inköpslistan som jag var tvungen att fotografera. Finaste jag sett!

När vi var framme var alla glada och söta. Tror det var tre personer som kom fram till mig när jag kom dit och gav mig finaste komplimangerna. Åh, finisar!


Vi spenderade några timmar hos Jakob där vi dansade, träffade nya människor och studsade studsmatta. Vi blev hur som helst bjudna till ett annat ställe så jag, Eliza och Robin delade på en taxi och begav oss mot stan.

Vi landade hos Peter där det var Håkan-fest. Här bjöds det på bra musik, surt hockeypulver och trevligt sällskap. Bilderna är ganska värdelösa men kvällen var i varje fall helt fantastisk. Tre ställen på samma kväll, vilken grej! Bästa!

RSS 2.0