Samhällsekonomi, lindy och dimma.


I dag har jag mest försökt att plugga. Känns supertungt med samhällsprov på torsdag, uh. I morgon ska vi åka till Kåbdalis på friluftsdag. Det känns inte speciellt kul det heller ärligt talat. Men det ska nog bli trevligt ändå. Ska dricka varm choklad och läsa bra böcker hela dagen. Typ. (bilden är förresten sedan i lördags)

Utomhus är det dimmigt i kväll. Mysigt! Och ni vet lindy hop-lektionen jag talade om i går? Det var helt fantastiskt roligt! Var supernervös innan men allt gick bra och människorna var trevliga. Åh, världens bästa. Ser fram emot nästa vecka. Och nu säger jag god natt och hoppas att jag vaknar med oanade talanger.

20 förslag på fina dejter

Förmodar att ingen ens kommer orka läsa men tyckte det var så himla fina grejer.



Fann bilden på unicornhurricane.tumblr.com.

Lars

Här sitter Lars och spelar piano. "Hej!" säger Lars.

Nostalgi, längtan och lägesrapport.


Precis just nu ligger jag i min säng (som inte ens är en säng, det är en bäddsoffa) och lyssnar på Shugo Tokumaru. Jag lyssnade väldigt mycket på honom i slutet av sommaren/början av hösten vilket resulterar i hysterisk längtan efter sensommarkvällar, tända ljus, början på något nytt och så vidare. På tal om något nytt så anmälde jag mig förresten till en grundkurs i Lindy hop i dag. Den sätter i gång redan i morgon och jag är supernervös! I veckan händer mycket annat också. På onsdag har vi friluftsdag i Kåbdalis och dagen efter händer mycket viktigt. Samhällsprov, inlämning av en reklamanalys, engelskatalet ska vara klart och senare på kvällen har vi konsert. Hektiskt! Skönt att jag är ledig på fredag.

Om ni klickar på bilden får ni förresten höra en låt av Shugo Tokumaru som jag är väldigt förtjust i. "Mist". Somnar till den i natt. God natt!

Hej!

Har varit i Umeå i helgen, därav dålig uppdatering. Ska dit nästa helg också  - till Umeå Open. Flott att se Håkan två gånger inom loppet av två veckor! Ses vi där?

Två låtar om fredagar


Den ena tycker jag är en av världens bästa låtar. Den andra - en av världens sämsta.
Kan ni gissa vilken?

(Fast egentligen så älskar jag nog "Friday" lite. Texten är ju det bästa på länge. Haha, åh <3)

Fredag, dans och packning


Lyssnar på den här, lite annan musik, packar och dansar för mig själv. (För övrigt bästa videon, haha)

Torsdag


Bilden har inte med någonting att göra egentligen. Tänkte bara berätta lite snabbt vad som har hänt i dag. Cyklade till skolan, orsakade nästan-vinter-väder, var trött hela dagen, försökte plugga samhälls, fikade, tränade bort fikat framför Mad Men, duschade, blev trött igen, redigerade bilder, gick och lade mig för att läsa, somnade (förmodligen). Det var nog allt. God natt!

Några bilder jag tog i går






Jo, alltså ni kan ju glömma det där jag talade om i går. Våren, ni vet. I dag har det snöat och varit kallt. Tror att det var mitt fel. Borde väl ändå förstått att man inte kan cykla än! Ber om ursäkt. Men hörrni (vet att jag frågade i förra inlägget) hur tycker ni det ser ut? Är bilderna för stora?

En fråga

Jag håller på och mixtrar lite med utseendet på bloggen. Har gjort den lite bredare så att bilderna ska få ta lite större plats samt bytt header. Vad tycker ni, ser det bra ut?

Kanske ett vårtecken?


Tycker det är så lyxigt med snittblommor hemma. En vanlig sketen onsdag känns direkt mycket trevligare när solen tittar in på stjärngräset som står på bordet. Vill ni förresten veta någonting helt fantastiskt? Jag cyklade för första gången i dag! Vågar inte hoppas på vår så här tidigt (ni vet jag bor ju i Norrland där våren byts ut mot vårvinter) men när man redan kan cykla kan det väl inte vara så jättelänge kvar? Hoppas!

Det där om att känna sig ensam


Tänkte egentligen skriva någon sentimental text om hur ensamt det kan kännas utan en hand att hålla, utan sms som berättar att man är saknad och utan ett par mjuka läppar mot sina. Men det kändes bara knäppt. Ni förstår nog ändå. Jag känner mig helt enkelt rätt ensam och osynlig just nu. Fast vem gör inte det lite då och då? Intalar mig själv att min tid kommer. Hoppas, hoppas att den gör det.

Två fina saker en tisdag

I morse när jag drog upp rullgardinen och tittade upp mot himlen såg det ut som sommar

Något annat fint inträffade på matematiklektionen i dag. Våran lärare hade med sig en skiva med klassisk musik som vi fick lyssna på medan vi jobbade. Åh, blev himla glad. Klassiskt är ju bästa pluggmusiken!

Tramsig och trött

Åh, ska lägga mig och läsa för första gången på evigheter. Blir alldeles lycklig bara jag tänker på det. En helt vanlig bok liksom. Haha, knäppt! Vad tramsig jag är, heh. Nåväl, ni får se det som en liten parentes. God natt och adjö!

Kafferep/tebjudning/saftkalas

Som jag nämnde tidigare dukade jag upp i vårat vardagsrum och bjöd några vänner på fika i lördags. Baka är något av det mysigaste jag vet men det tar ju lite tid. Kvällarna under förra veckan var rätt fullspäckade men klockan ett på lördagen stod nio sorters fika klart på vardagsrumsbordet. Det såg ut lite så här:














Film-och-mys-söndag

Bestämde mig för att göra ungefär ingenting i dag. Var så otroligt trött sedan gårdagen. Vaknade i alla fall kring 11 och har sedan dess mest bara sett på film.

Godmorgon!

Steg upp men kände ganska direkt att jag inte ville börja dagen riktigt än. Så jag tog med mig mitt täcke, lade mig i soffan och såg Lost in Translation. Tycker att det är en himla bra film. Sofia Coppola är fantastisk. När det blev kväll slog jag mig ned i soffan igen och såg någon halvmysig film samt ett par avsnitt av Poirot. Mysigt!

Ja, superlugna dagen som ni förstår. Har också motionerat, haft akut sommarlängtan och lyssnat på Bon Iver. Vad skulle jag göra utan Justin Vernons röst dagar som denna? Nåväl, nu är jag trött. Tack, adjö och god natt!


Lördag

Himla bra dag. Först fika hemma hos mig och sedan Minus 30 i Luleå där jag såg Säkert! och Håkan Hellström. Tror aldrig att jag, i hela mitt liv, har svettats så mycket som på Håkans spelning. Två timmar konstant dans, två timmar konstant eufori. Har redan ont i benen. Blir spännande att se hur jag mår i morgon. Nåväl, det spelar ingen roll för jag har haft så himla kul. God natt!

'

Har varit en ledsen dag. Återkommer när allt känns bättre.

Sämst i världen.
Så himla less.
23:23 - undrar om någon tänker på mig.

Onsdag

Bestämde mig för ett tag sen för att ha kafferep/teaparty/saftkalas hemma hos mig. Det kommer att äga rum på lördag så i veckan bakar jag ungefär varje kväll! Hade tänkt ha 7 sorter men det slutar nog i 9 som det verkar nu.

Skickade i väg inbjudningarna i går. Ovan - work in progress. För att se slutresultatet kan ni klicka här.

Vaknade i alla fall i ett soligt rum i morse.

Åt en bra frukost. (Fil, mango, physalis, mandel, solroskärnor, pumpafrön och blåbär. Bra)

Klädde på mig.

Och i kväll har jag mest bara bakat och lyssnat på Monica Zetterlund. Älskar det mesta med henne men i dag var den här extra bra.

Har köpt världens finaste strössel också! Nu är det i alla fall dags att sova, god natt!

Engelskalektion


Lyssnar på den här och försöker fundera ut ett lämpligt ämne att hålla tal om. Förslag?

Frukostar






Längtar, längtar, längtar!

Lyssnar på peppig musik och dör av längtan efter gräs, sol, festival och ans, dans, dans. Åh, hur länge ska vi behöva vänta egentligen?

Förresten så älskar jag den här gifen


Hittade den på någon tumblr.

Måndagnatt

Förlåt för tråkiga och hemskt få uppdateringar. Har ganska mycket för mig i veckan.

Ps. På lördag är det dags för minus 30 och Håkan  Hellström, åh <3 Ds.

.


12'e mars

Dagen i sin helhet har varit riktigt bra. Har längtat mig sönder och samman efter sommar i dag, står snart inte ut längre. Kvällen spenderade jag i alla fall hos Malin tilsammans med några vänner. Trerätters, Melodifestival och mycket skratt och sånt. Vi hejade på The Moniker och skrattade åt roliga människor i publiken. Ungefär så! Bilder kommer nog så småningom. Nu mina vänner ska jag fortsätta kvällen med lite Mad Men, sedan ska jag sova bums! Godnatt.

Rolighetsteorin




Världens bästa. Kan inte allt vara så här?

Scott Pilgrim vs. the World

Har inte hunnit se den förrän nu. Överväger att aldrig se något annat i hela mitt liv. Bästa. Hjärta.






10'e

I morse vaknade jag av ett telefonsamtal: "Hej, när är du på stan?" "Va, vad är klockan?" "20 i 12". Hade ställt väckaren på 9 men den vill inte samarbeta. Jag slängde mig i alla fall upp ur sängen för klockan tolv skulle ju Lars börja spela. Tror jag var där ungefär 5 över tolv. Helt galet! Har nog aldrig varit så snabb.

Lars var väldigt bra och trevlig. Vi tackade för en fin spelning, Malin köpte en skiva och så gick vi vidare.

Vi gick omkring på lite affärer men hamnade till slut på en bänk utanför Gallerian. Då passerade Lars och hälsade glatt, fint!

Det började bli dags att äta så vi gick till Café del Mar. Här är Lars, en annan Lars, iklädd något hårband han fick låna av Jakob. Han bar inte upp det så bra.

Jag och Eliza var där.

Det var Jimmy och Jimmy också. Rikard, Jakob och Madde fastnade tydligen inte på bild.

Efter att vi hade ätit upp och samtalat ett tag gick vi vidare mot andra affärer. Det här var någon asfräck skinnjacka vi hittade i en ganska osmaklig butik där de bara säljer skinnkläder.

På H&M fick Rikard syn på dessa kaninmasker. Fantastiska tyckte vi och provade! Resten av dagen såg ungefär likadan ut. Minus kaninmaskerna. I kväll har jag mest lyssnat på Billie Holiday, tacknat lite och nu tänkte jag se ett avsnitt av Mad Men. Hejdå!

En onsdag i Luleå.

När mamma ska på ett möte i Luleå och jag har sportlov går det ju nästan inte att hålla sig hemma. Nej, jag bestämde att jag och mamma skulle spendera eftermiddagen på stan!

Mamma hade, som sagt, först ett möte på LTU så då passade jag på att få lite skoljobb gjort. Spenderade ungefär 3 timmar i LTU's cafeteria. Ipod, kaffe och bokrecension. Här säger jag hejdå till universitetet och ger mig i väg för att äta lunch!


Södra hamn fick det bli.

Vi gick omkring inne i stan och handlade lite men körde sedan  i väg mot Storheden.

Väl där slog vi oss ned och fikade för att sedan dra vidare mot Myrorna.

När vi sedan var klara och skulle dra oss hemåt hade det plötsligt börjat snöa. Jag som till och med hade på mig vårjackan! Åh, dumma skitväder.

Kom i alla fall hem med lite trevliga påsar. Inhandlade lite halvtråkiga grejer som ny sångmapp på Lagerhaus samt nytt mattehäfte och baby blå kallligrafipenna på Akademibokhandeln.

På Myrorna köpte jag den här blusen som ser ut lite som en akvarell av Monet.

Samt det här diademet.

Som ser ut så här när man använder det.

Dessa, alldeles bedårande, klämmor låg i en liten plastpåse på Kupan. 10 kr för alla fyra. Bästa!

På H&M hittade jag den här kjolen. Föll pladask när jag såg den. Åh, som vår och sommar i kjolformat. Det är samma modell som på den här kjolen som jag använder hemskt ofta. Känns som att vi ska bli bra kompisar!

Supertrevlig dag! Nu måste jag se till att sova. I morgon bär det nämligen i väg mot Krokodil med några vänner. Vi tänkte lyssna på Lars Eriksson som spelar klockan 12.00. Trevligt! Hoppas ni haft en trevlig dag så ses vi kanske i morgon? Godnatt, puss!

Måndagen

I går var det måndagsparty med några klasskamrater och lite annat folk. Himla bra kväll!





Någon hittade lite pennor också. Vissa fick fina mustascher eller skägg. Andra fick knäppa meningar på armarna. Jag fick det sistnämnda.


Skrattade ungefär hela tiden och hade roligt. Bra måndag!

Jag vill:

- Åka utomlands
- Ut på äventyr
- Flytta
- Segla jorden runt
- Bli äldre

Fast mest av allt önskar jag att jag levde i en Wes Anderson film.










Thåström en söndagnatt.

Tecknar och lyssnar på den här:

An Education

Tänkte slå mig ned och se den här filmen nu:

Har tänkt se den så himla länge så jag hyrde den i går. Känns som en perfekt söndagsfilm.

I dag fast för ett år sedan.


5'e

Bestämde mig för att muntra upp mig själv så jag hyrde film. Kvällen såg ut så här:

Skitlördag.

Har tråkigt och noll självförtroende. Kul att lovet börjar bra.

Freitag

När man har med sig kameran till skolan en fredag kan det se ut lite så här:

Två spännande bilder på Rikard, ES1B's egna ginger-kung.


Efter skolan åkte jag och några vänner till Agnes. Där gjorde vi pizza.

Vi skrattade, som vanligt, ingenting under hela kvällen.

Agnes hade bakat en äppelpaj som vi åt av.



Tänkte i alla fall sova nu, godnatt.

En fråga

Någon undrade var den här bilden var tagen:

Den tog jag en sommarnatt när midnattssolen och dimman var helt fantastisk. Vi var på väg hem från våran sommarstuga, klockan var sent och utomhus såg det ut som något hämtat från en fin saga. Med andra ord så symboliserar den en av mina favoritställen på jorden, den lilla by där våran sommarstuga ligger. Att den inte är tagen precis där gör ingenting, för det ser ändå ungefär likadant ut. Som Bullerbyn på sommaren och som Narnia på vintern. Det är där jag går med bara fötter på grus. Det är där jag blir euforisk över första snön. Det är där jag ligger i hängmattan och läser gamla böcker. Det är där jag plockar näckrosor ur vattnet. Det är där jag kan dagdrömma en hel dag utan att något stör. Det är där jag älskar att vara.






Tyvärr

Har lite fullt upp så blir ingen vidare uppdatering i dag heller. Tänkte att jag kunde sammanställa veckan lite senare (som för övrigt varit superbra än så länge). Har i varje fall lov nästa vecka och det kunde nog inte komma mer lägligt. Känns fantastiskt! Hoppas på plusgrader och sol så att det kanske börjar likna vår snart. Är ju trots allt mars! Jaja, vi hörs senare.

Ps.
Förstår att det kanske inte är så roligt att läsa om mitt liv. Händer inte så mycket spännande. Men om ni vill tipsa om något fint, berätta om något fascinerande, undrar något eller bara vill säga hej så finns ju kommentarsfältet. Kan aldrig bli för mycket kommentarer så ös på bara! Bli lika glad varje gång (och så kikar jag förstås in på era bloggar också om ni länkar. Roligt att se vilka ni är!). Hoppas ni hör av er! Kram.

Tisdagkväll och helt ofantligt trött.

Har haft en superb dag! Inga lektioner utan bara rep inför en 60-talskonsert vi hade tidigare i kväll. Ni får höra och se mer sen för nu är jag så otroligt trött att ögonlocken envisas med att falla ned lite då och då.
Vi hörs i morgon, god natt!

RSS 2.0