Näst sista dagen


Secondhand, garderobsångest, inhandling av smycken, tomtebloss, skratt, fina barn, piano, photoshop och Flogging Molly.

Crazy, Stupid, Love

Har inte sett Crazy, Stupid, Love förrän ikväll och jag måste medge att den var himla mysig. Såkallade romantiska komedier tenderar alltid bli mediokra och oftast så himla löjliga men den här tyckte jag var himla bra! Rolig och fin och mysig på samma gång. Förälskade mig i flera av karaktärerna och log genom nästan hela filmen. Bra helt enkelt!

Snygga personer och fina röster


Söta och så.

Tre bra saker.
När Piteå ser ut som en saga, yogi te med bra meddelanden och The Girl With The Flaxen Hair av Debussy som jag kämpar med just nu och tycker är så himla, himla vacker.

December

Har varit värdelös på att blogga ända sedan i somras. Här kommer i alla fall december i bilder.

Första helgen i december spenderades hos Malin där vi bakade, drack glögg och åt julgodis.


En vecka senare befann jag mig i Stockholm men det visste ni  ju redan.Helgen innan jullovet började åt vi risgrynsgröt, drack glögg och hade det mysigt hemma hos Stina.


Några dagar senare blev det äntligen jullov. Vi hade julavslutning där vi mest äter, sjunger, leker och ser våra lärare spexa. I år skapade de en iPhone orkester och spelade jullåtar med hjälp av instrumenten som finns i telefonen. Mycket fint!

Sedan avslutas alltid det hela med att alla ställer sig upp på sina stolar och sjunger "O helga natt" så högt det kan.
Jullovet har mest spenderats framför en tv, på stan eller i mitt rum. Har mestadels gjort ingenting men det är också ungefär det enda jag vill göra just nu. Ljuva ledighet!Svårt när man blir blind


Tycker som vanligt att det är svårt att välja om det ser bäst ut i färg eller svartvitt. Säg till om ni har någon favorit!

Stockholm

För några veckor sedan var jag i Stockholm som ni kanske minns. Så här såg det ut på ett ungefär:

Tidigt på morgonen boardade vi planet som tog oss till Arlanda.

När vi anlänt och tagit oss till hotellet fanns en fin karusellhäst i lobbyn som välkomnade oss.

En dag besökte vi tändsticks- och tobaksmuseet. Ovan ser ni några helt fantastiska tändsticksaskar.

En trevlig tänsticksautomat.

Och en fiol som tydligen ska vara gjord enbart av tändstickor.

En annan dag begav vi oss till Halwyllska palatset som jag tycker är så förfärligt fint.

Belysningen är inte superb därav bilder som heller inte är särskilt bra. Gör verkligen inte stället rättvisa.

Som ni kanske märkt så lyckas det alltid bli många bilder på taken. Är verkligen svag för vackra tak.Drottningholms slottsteater besökte vi också. Fotografering var som sagt förbjuden men utomhus hann jag åtminstone få mig ett par bilder. Mycket fint ställe som jag någon gång måste besöka under sommaren. Så himla vacker natur.

(bild från google, såklart)
Under en helg i Stockholm brukar man alltid få syn på någon kändis och jag reagerar alltid "Men oj, känner inte vi varandra?" tills jag inser att det bara var en kändis. Hur som helst så kan jag efter detta besök pricka av detta på kändislistan:
- Se supervackra Jessica Silversaga vänta på tunnelbanan. Check.
- Se Jimmy ur Äntligen Hemma köpa kaffe. Check.
- Se Fares Fares sopsortera. Check.

Några saker jag ogillade starkt under vistelsen.
- Det superdåliga utbudet av vegetarisk mat på vanliga restauranger. Sämst.
- Otrevliga flygvärdinnor. Resan hem förstördes helt av detta.
- Den hemska kylan. Blåst som går genom märg och ben.

Bra saker som vägde upp det dåliga.
- Tunnelbanan. Speciellt resor då man större delen av tiden har ögonkontakt med en av jordens tjusigaste pojkar.
- Alla olika internationaliteter man stöter på. Olika språk överallt. Blir så himla nyfiken.
- Snälla människor överallt som gladeligen hjälper till när man är vilsen och förvirrad.
- Kulturhuset. Bra grejer såsom soppteater och äldre herrar som spelar schack.
- Designtorget lite överallt. Kan spendera timmar där.


Sammnfattningsvis en mycket fin helg!

Tänker lite såhär kring nyårHårhjälp


Blir ganska ofta less på mitt hår. Idag tänkte jag att man kanske skulle prova på brunt hår, mest för att det skulle öka mina chanser att känna mig som Arwen som jag tycker är så himla vacker. Provade därför att färga det i photoshop lite snabbt. Ser förstås hemskt fejkat ut men man förstår i alla fall hur det skulle kunna se ut. Vad tycker ni är finast?

Utkast

Skeva uppfattningar angående könsroller får mitt hjärta att nå bristningsgränsen. Känns som att jag ska explodera av ilska. Hur kan man leva kvar i 50-talets värderingar? Förstår inte ens hur det går att tro att kvinnor är mer lämpade för hushållssysslor än vad män är. Finns ingen logik alls i det! Usch, vill bara kräkas. Blir så himla, himla arg.

Ett av alla utkast som blivit till när bokstäver känns som det enda som hjälper.

Fredagen i korta drag.


Hade en knäpp frisyr idag som både liknats vid ett fågelbo och svinto. Dagen har varit fin och innefattat besök på museet, risgrynsgröt, glögg, trevligt sällskap och avund på grund av bra kameror. Bilder kommer snart skulle jag tro. Godnatt!

Tills vidare


Skriver och skriver men allt sparas som utkast. Känner mig så väldigt förvirrad för stunden. Osäker på allt. Inte alls likt mig. Brukar alltid vara säker på vad jag vill och hur jag vill göra det. Men plötsligt så känner jag mig som den osäkra flickan i sjunde klass som sitter i ett hörn och bara håller med. Usch, ytterst obehagligt. Hoppas att jag är på banan snart igen för det här står jag inte ut med. Att jullovet inte är mer än en vecka bort känns tryggt.

Drottningholms slottsteater en vanlig sketen söndag!Har varit på Drottningholms slottsteater idag och varit nästan helt ensam i teatersalongen. Åh, magiskt. Helt fantastiskt vackert. Fotografering var tyvärr inte tillåten så kan bara bjuda på googlade bilder. Började förresten dagen med bästa meningen. "Men jag vet ju inte ens hur man gör bakad potatis!". Rekommenderar alla samtliga att vakna innan man börjar konversera. Tänkte i varje fall spendera resten av kvällen sovandes. Godnatt kära ni!

Saknarsaknarsaknar

Pepp!Ska på Halwyllska idag! Tycker det är så himla fint. Bilder sedan jag sist var där.

Älskar fortfarande På spåret.

På spåret fortsätter briljera med fantastiska artister. Ikväll bästa Freddie Wadling som aldrig slutar göra fantastiska tolkningar.


Det är inte direkt svårt att äta vegetariskt när allt är så himla gott.Har haft bästa matveckan. Krokodils svamppaj, tomatsoppa med olivfocaccia, linssoppa med quornfärs, afrikansk kikärtsgryta (som är ungefär det godaste som finns) och falafel.

Och knäckebröd med tomat, mozzarella och basilika till frukost. Jag klagar inte.

Stockholm och stress


På fredagmorgon beger jag mig mot Hufvudstaden för att gå på Nobelfesten. Nä, skoja bara. Ska göra annat kul. Kommer att bli hemskt trevligt att ge sig iväg några dagar och se något annat än Piteå. MEN är så himla, himla stressad. Borde egentligen göra oräkneliga sidor matte, göra en intervju, skriva en minst två sidor lång historia på engelska, skriva ner lite fakta om barns språkutveckling, göra en lista på bra musik och packa tills på torsdagkväll. Uh, paniken. Håll tummarna för mig är ni snälla.

Tar mig i kragen!Saknar den här Jennifer! Var alltid så himla uppklädd förr. Fixade håret, valde kläder med stor omsorg och brydde mig helt enkelt. Är så otroligt tråkig nu för tiden, känner mig nästan aldrig fin. Måste ta mig i kragen och börja vara noga igen. Sådetså!Ännu en fotouppgift som blivit klar


Här var uppgiften att följa en tutorial och jag valde den här. Resultatet blev kanske inte riktigt som jag hade hoppats eftersom att jag inte kunde använda mig av samma bilder som tutorialen föreslog men än en gång så bestämde jag att detta får minsann duga. Det är ju ganska likt åtminstone!

En fotouppgift

Vi fick som uppgift att fotografera 3 bilder till en låt. Minst en av bilderna skulle innehålla en textrad ur låten och alla bilder skulle tillsammans skapa ett enhetligt intryck. Himla klurigt tycker jag men detta är i varje fall vad jag kom fam till:Jag valde låten "Shake it out" och gjorde mitt bästa för att illustrera den i bild. Har jobbat med dem 13 timmar i sträck idag men bestämde att nej, nu får det räcka. Inte exemplariskt men alltid något. Är så himla less på photoshop, uh. Godnatt.

GodnattBästa Moto Boy!


(Bild från 2008 när han spelade på PDOL)
Förra veckan började På spåret om igen och det är lika bra som vanligt. Ikväll var Moto Boy där och han gjorde en helt fantastisk version av Lacrimosa ur Mozarts requiem kombinerat med Vienna av Ultravox. Hittar inte framträdandet någonstans så ni får klicka in er här och spola fram till minut 52 för att se det. Magiskt! En annan bra sak är att jag faktiskt VISSTE att Lacrimosa kom från Mozarts requiem. Tacka vet jag Kuhi som får en gröngöling som jag att känna sig lite bildad för en kort stund. Nåväl, kolla klippet vettja. Mycket bra!

Om bara vinter vore vinter


Den 25'e november 2010 var det 17 minusgrader och det såg ut så här.

Idag, 2:a december 2011, är det fyra grader varmt och det ser ut så här. Tycker det är obehagligt att ingen vinter är normal längre.

Första decemberSista bilden är något av det finaste jag sett. Älskar den <3.

En lista!


(Är visserligen bara 2 år här men strunt samma)
1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För tio år sedan var jag 7 år och drömde om att bli danslärare, ridlärare eller arkeolog. Har strykt alla dessa alternativ från listan nu (även om arkeolog-drömmarna fortfarande finns kvar). Annars var mina intressen ungefär likadana som nu. Musicera (läs: leva om) och teckna och sånt.


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

För ett år sedan var jag kär, lycklig och ledsen om vartannat. Ungefär vid den här tidpunkten insåg jag också att fester var ett otroligt roligt tidsfördriv och träffade ganska mycket nya mäniskor. Längtade dessutom bort hemskt mycket, hatade Piteå. Drömde om Paris, roliga utbildningar, världsomsegling och några fler år på nacken. Som nu ungefär (bortsett från kär-lycklig-ledsen-biten).


3) FEM SNACKS DU GILLAR?

Frukt och bär, naturchips, valnötter, choklad och lösviktsgodis. Allra svagast är jag dock för fika.


4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?

Kommer ifrån - Snook (haha)
Västra Frölunda - Kristian Anttila
Prinsessan av Peking - Markus Krunegård
Not forever - Popsicle
Får jag - Säkert!


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJARDÄR?

Jobba med precis vad jag vill, hjälpa till ekonomiskt på ställen där det behövs, resa till ställen jag alltid drömt om att se, bosätta mig på det ställe jag tyckte bäst om samt köpa mig en ritkigt, riktigt bra kamera.


6) FEM DÅLIGA VANOR?

- Blir alltid blyg inför personer jag beundrar, ser upp till och verkligen inte får bli blyg inför.
- Sover alldeles för lite.
- Är bra på att vara pinsam och dålig på att glömma't. Ältar det i flera månader.
- Är dålig på att slutföra grejer. Hittar alltid på något roligare vilket resulterar i flera halvklara projekt.
- Är så makalöst feg.


7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

- Teckna. Om jag fick teckna varje dag skulle jag nog vara lycklig jämt.
- Lära mig nya saker.
- Träffa människor som det går att föra verkligt intressanta samtal med. Få förunnat.
- Se nya ställen.
- Allt annat som gör livet bra. Bli kär, fotografera, musicera, läsa, se bra filmer, umgås med bra personer och trivas.

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
- Låga jeans
- V-ringat. Är så himla ful i det.
- Superkort, supertight fodral. Är ännu fulare i det.
- Rasta-byxor
- Uggs

Det var allt! Listan knyckte jag från niotillfem.


RSS 2.0